Tosty z serkiem i gruszką w maśle

SŁODKIE, WAKACYJNE ŚNIADANIE: TOSTY Z SERKIEM I GRUSZKĄ W MAŚLE

 Składniki na 6 porcji:

– Chleb Tostowy Pełnoziarnisty      12kromek

– serek homogenizowany waniliowy250 g

– miód1 łyżeczka
– orzechy włoskiegarść
– gruszka1 sztuka
– masło                  1 łyżka

– konfitura żurawinowa do dekoracji

 Wykonanie:

Orzechy rozdrobnić, wymieszać z serkiem homogenizowany i miodem. Gruszkę obrać, pokroić w plastry i podsmażyć na maśle na wolnym ogniu przez kilka minut. Kromki Chleba Tostowego Pełnoziarnistego Dan Cake zapiec w opiekaczu do uzyskania złotego koloru, posmarować serkiem homogenizowanym. Na każdą kromkę chleba wyłożyć 3 plastry gruszki i dekoracyjnie konfiturę żurawinową.

Smacznego!

Przepis poleca ekspert Dan Cake – Robert Muzyczka, szef kuchni Dwór Korona Karkonoszy. Więcej inspiracji na: www.dancake.pl