Przepis na kremowy deser czekoladowy z tofu

Przepis na kremowy deser czekoladowy z tofu – pyszny, oryginalny, a do tego bez glutenu, laktozy i drożdży!

Deser z tofu? Oczywiście! Poniżej przepis na oryginalny deser z tofu idealny na letnie dni i nie tylko. Jest to pyszna propozycja, która smakuje wyśmienicie, a do tego świetnie nadaje się dla wszystkich amatorów słodyczy – także dla alergików. Nie zawiera glutenu, laktozy ani drożdży, jest prosty w przygotowaniu, oryginalny i efektowny.

składniki

100 g bezglutenowych biszkoptów 3Pauly

400 g tofu

150 g ciemnej czekolady

2-3 łyżki syropu ryżowego lub miodu

Chili w proszku (opcjonalnie)

Dowolne owoce i cynamon do dekoracji

Przygotowanie:

  1. Zblendować tofu na gładko
  2. Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej, lekko przestudzić i delikatnie wymieszać z tofu
  3. Dodać syropu ryżowego lub miodu i doprawić odrobiną sproszkowanego chilli
  4. Ponownie wymieszać i odstawić do lodówki na ok godzinę
  5. Pokruszyć biszkopty i wyłożyć na spodzie w naczyniach deserowych
  6. Krem wyciągnąć z lodówki przełożyć do deserówek, ozdobić owocami i cynamonem

Ilość porcji 4. Czas przygotowania ok 80 min.

Smacznego 3pauly.de

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *