Czekolada na gorąco z malinami

Upalne, letnie dni i ciepłe wieczory na dobre odeszły w zapomnienie. Dlatego właśnie teraz, gdy aura za oknem nie nastraja pozytywnie, warto zafundować sobie chwilę przyjemności. Na co warto postawić? Poznaj przepis na ekspresową czekoladę z malinami, która nie tylko rozgrzeje, ale i skutecznie osłodzi październikowe wieczory. Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Czekolada na gorąco z malinami. Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Składniki:
– 1 tabliczki gorzkiej czekolady
– Mleko np. Mleko Wiejskie 2% od OSM Piątnica 250 ml
– Cukier waniliowy ½ łyżeczki
– Maliny

Wykonanie:
Podgrzewaj w garnku czekoladę ze szklanką mleka i cukrem waniliowym. Mieszaj, aż do zagotowania i przelej do kubka. Na górę wyłóż kilka świeżych malin.
Smacznego!

 

Źródło: www.sfera-group.plwww.dwor-korona.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *